top of page
Search

dohrávka 8.kola a neskôr zápas o postup do semifinále SP

EXTRALIGA MUŽI VO VOLEJBALE – dohrávka 8. kolo:


Volejbalisti VK Osmos Prievidza odštartovali kalendárny rok 2021 víťazne. V piatkovej

dohrávke 9. kola extraligy mužov zdolali prekvapujúco druhý tím tabuľky TJ Spartak Myjava 3:2, keď otočili priebeh z 1:2 a 13:18.


Extraliga mužov - základná časť - 8. kolo - piatok 10.1.2021:

VK OSMOS PRIEVIDZA - TJ SPARTAK MYJAVA 3:2 (23, -17, -15, 21, 8)


Rozhodovali: Yurlov a Andrejčák, bez divákov.


Prievidza: Kasperkevič 6, Javorčík 22, Šimko 9, M. Kudra 4, Čmirjov 20, Mačuha 13, liberá

Hraňo a Krajčo (Kilian 5, P. Kudra 0, Fejt 0). Tréner: R. Chudík.

Myjava: Ludha 9, Valo 0, Pokopec 24, Michal Zeman 9, Konc 16, Watzka 15, libero

Ochodnický (Barták 1, Viskup 0). Tréner: M. Pipa.

Hráči zápasu: Milan Javorčík (Prievidza) - Marek Ludha (Myjava)


Priebeh: Prievidza v prvom sete viedla 17:13, ale napokon ho získala až tesne 25:23.

Favorizovaní hostia v druhom a treťom sete dominovali a po hladkom priebehu otočili na 2:1.Myjavčania pokračovali v dobrom výkone a mierili za trojbodovým víťazstvom, keď v štvrtomsete viedli 14:7 aj 18:13, ale "Kohúti" sa nevzdali, otočili štvrtý set (25:21), vyhrali aj piaty(15:8) tešili sa zo štvrtého víťazstva v sezóne. Myjava si pripísala tretiu prehru, druhú za sebou.


Zaujímavosti: V drese domácich debutoval blokár Viliam Fejt, ktorý v závere minulého roka ukončil pôsobenie v tureckej Alanyi. Pikantný duel odohral myjavský blokár Marek Ludha, ktorý si v troch uplynulých sezónach obliekal dres Prievidza a za ";Kohútov"; odohral jeden duel aj v tomto ročníku. Myjava vyhrala v Prievidzi naposledy 23. apríla 2016.


Lídri: Prievidzu potiahol k víťazstvu skvelým výkonom kapitán Milan Javorčík, ktorý bol s 22 bodmi najproduktívnejším hráčom domácich a zaskvel sa 6 esami. Celkovo má na konte 21 es a je najlepšie podávajúcim hráčom extraligy. V útoku mal Javorčík 50% úspešnosť a pripísal si aj dva bloky. Na hranicu 20 bodov sa dostal ukrajinský smečiar Andrij Čmirjov. Za Myjavu bodoval najviac Patrik Pokopec (22 b.).

Milan Javorčík, kapitán Prievidze: "Po dlhom čase sme hrali doma a na zápas sme sa veľmi tešili. Myjava bola favorit, chceli sme ich potrápiť, no nakoniec sa nám podaril obrat. Som rád, že sme sa nevzdali ani v štvrtom sete, keď sme už ani neverili, tak nás tréner povzbudil, že sa to ešte dá vyhrať. Začala nám vychádzať najmä obrana na sieti, ktorá nás trápi počas sezóny, kolektívnym výkonom sme to dobojovali a zaslúžene sme získali dva body. Zajtra to bude ťažšie, Myjava hrá doma lepšie, je tam nižšia hala a je na to viac zvyknutá. Uvidíme ako sa dáme dokopy fyzicky, lebo to bolo dnes náročné. Veľmi nám pomohli noví chalani, Mišo Kilian a Vilo Fejt, keď sa zasekneme, tak môžeme zostavu rotovať a to je dôležité."


SLOVENSKÝ POHÁR MUŽI – štvrťfinále:


V sobotu boli na programe dva štvrťfinálové zápasy Slovenského pohára vo volejbale mužov. Postup medzi kvarteto najlepších si vybojovali hráči TJ Spartaka Myjava a VK KDS-Šport Košice. Myjava si na domácej palubovke poradila s obhajcom trofeje Štefana Pipu z minulého roka VK OSMOS Prievidza 3:1 a Košice vyhrali na palubovke Rieker UJS Komárno v priamom prenose na Huste.tv po päťsetovej bitke. Žreb semifinále mužov, ktoré sa odohrá rovnako na jeden zápas o týždeň v sobotu 16. januára v Prešove, sa uskutoční v pondelok. Miestenku mali istú TJ Slávia Svidník a VK MIRAD UNIPO

Prešov, keďže ich štvrťfináloví súperi VKP Bratislava, respektíve ŠŠ Trenčín zo súťaže odstúpili pre problémy súvisiace s koronavírusom.


TJ SPARTAK MYJAVA - VK OSMOS PRIEVIDZA 3:1 (17, -18, 18, 17) - do semifinále

postúpila Myjava


Rozhodovali: Moravčík a Tiršel, bez divákov.


Myjava: Valo 3, Pokopec 18, M. Zeman 7, Viskup 6, Watzka 11, Ludha 9, liberá Paňko a

Ochodnický (Šíma 0, Konc 14, Barták 0, Pollák 0, Š. Rzyman 2, O. Zeman 1). Tréner: M. Pipa.

Prievidza: Šimko 4, Kasperkevič 4, Javorčík 9, Mačuha 10, Kilian 14, Čmirjov 8, liberá Hraňo a Krajčo (Fejt 4, M. Kudra 3, P. Kudra 0). Tréner: R. Chudík.


Hráči zápasu: Patrik Pokopec (Myjava) - Michal Kilian (Prievidza)

Priebeh: Dnešný zápas nasledoval po včerajšom, kde sa stretli tie isté družstvá ale

v extraligovom súboji. Len sa vymenili domáce palubovky, včera sa hralo v Prievidzi a dnes na Myjave. Zápas bol bojovný, plný chýb aj slušných výkonov. Celkovo boli domáci lepší a pripísali si zaslúžené víťazstvo 3:1 a postup do semifinále Slovenského pohára.


Martin Pipa, tréner Myjavy: "Dnes sme zápas zvládli výsledkovo, ale herne to nebolo ideálne. Zápasom sme sa pretrápili a som spokojný iba s postupom do semifinále. Musíme ďalej pracovať na zlepšení všetkých parametrov našej hry."


Rostislav Chudík, tréner Prievidze: "Gratulujem súperovi k víťazstvu. Podali kvalitný výkon v svojej domácej hale. Vo včerajšom zápase sme mali trocha šťastia, dnes sme cítili trocha únavu. Pohár je iná súťaž ako liga. Držím Myjave palce aby vyhrala pohár aj pre to, že otec trénera Myjavy Martina Pipu bol výborný človek aj volejbalista. A Slovenský pohár sa práve hrá o trofej Štefana Pipu."

20 views0 comments
bottom of page