top of page
Search

Druhý zápas v playoff extraligy vyhrávame! Zo súperovej pôdy si berieme víťazstvo 3:1 !!

Extraliga mužov - semifinále play-off (na 3 výhry) - druhý zápas – sobota 6.3.2021:

VK KDS-ŠPORT KOŠICE - TJ SPARTAK MYJAVA 1:3 (16, -21, -15, -22) - stav série 1:1


Rozhodovali: Porvazník a Höger, bez divákov.


Košice: Goč 3, Smolej 16, Kríž 6, Lamanec 19, M. Sopko ml. 11, Pizur 4, liberá Kurej a Marčok (Ondruš 0, J. Hriňák 0, Machovec 1, Jendrejčák 0, Jakubov 0, Tesarčík 1). Tréner: R.

Vlkolinský.


Myjava: Ludha 9, Barták 4, Pokopec 17, Michal Zeman 3, Viskup 17, Watzka 11, liberá

Ochodnický a S. Paňko (Konc 0, Valo 0). Družstvo viedol: J. Petrucha.


Hráči zápasu: Lukáš Smolej (Košice) - Tobias Viskup (Myjava)

Priebeh: Košičania začali dobre, v prvom sete si rýchlo vypracovali pohodlný náskok, ktorý si udržali až do konca a úvodné dejstvo vyhrali 25:16. V druhom sete viedli hostia 19:17, ale domáci otočili na 21:20. Myjavčania však zaznamenali päť bodov za sebou a set ukončil Watzka - 21:25. V druhom sete si Myjavčania pripísali šesť blokov. Košice vyhrávali na začiatku tretieho setu 3:0, ale hostia okamžite skóre otočili a napokon vyhrali set hladko 25:15. Myjavčania zvládli aj koncovku štvrtého setu (25:22) a odčinili domácu prehru.


Zaujímavosti: Košice prehrali v tohtoročnom play-off na domácej palubovke prvýkrát. Vo

štvrťfinále doma dvakrát zdolali VKP Bratislava. Myjava bola v druhom zápase bez trénera Martina Pipu, ktorý je v karanténe. Družstvo opäť viedol asistent a manažér tímu Jaroslav Petrucha.


Lídri: Najproduktívnejším hráčom duelu bol košický univerzál Patrik Lamanec (19 b.). Za hostí si po 17 bodov pripísal 18-ročný univerzál Tobias Viskup, ktorý dostal šancu v základe a smečiar Patrik Pokopec. Košičania si pripísali 7 es, Myjavčania 5, ale na v štatistike blokov boli hostia úspešnejší (12:10). Štyry bloky nazbieral Viskup.

Richard Vlkolinský, tréner Košíc: "Očakávali sme ťažký zápas, stav série je vyrovnaný. Pokračujeme v stredu na Myjave."

Jaroslav Petrucha, tréner Myjavy: "Po domácej prehre sme do Košíc cestovali s cieľom vyrovnať sériu. Doma sme nemali dobrý servis a prihrávku a tomu sme sa v tréningu venovali. Chceli sme dať do toho viac emócií a zlepšiť hru. Prvý set nám nevyšiel, ale v ďalšom priebehu sme podali kolektívny výkon a som rád, že sme to zvládli. Vyhecovali sme sa a vyhrali sme ako tím. Séria pokračuje v stredu u nás, vieme, že to ešte bude náročné."

51 views0 comments
bottom of page