top of page
Search

Historicky do FINÁLE!! Sériu vyhrávame 3:2! Na súpera si počkáme.

Extraliga mužov - semifinále play-off (na 3 výhry) - piaty zápas – streda 17.3.2021:

TJ SPARTAK MYJAVA - VK KDS ŠPORT KOŠICE 3:0 (25, 23, 18) - konečný stav série 3:2,


Myjava postúpila do finále, Košice budú hrať o bronz

Rozhodovali: Schimpl a Kováč, bez divákov.


Myjava: Pokopec 11, Michal Zeman 4, Viskup 19, Watzka 13, Ludha 8, Barták 2, libero Ochodnický (Konc 1, Valo 0). Tréner: M. Pipa.

Košice: Goč 3, Smolej 9, Kríž 5, Lamanec 17, M. Sopko ml. 6, Pizur 2, liberá Kurej a Marčok (Ondruš 3, J. Hriňák 0, Jakubov 1, Jendrejčák 2). Tréner: R. Vlkolinský.


Hráči zápasu: Tobias Viskup (Myjava) - Patrik Marčok (Košice)


Priebeh: Košičania vstúpili do rozhodujúceho zápasu lepšie, v prvom sete viedli 21:13 a 23:19, ale domáci sa sériou štyroch bodov prepracovali k setbalu a napokon takmer stratený set vyhrali 27:25. V druhom sete vyhrávali Košičania po dvoch esách Kríža 16:11, ale opäť to nedotiahli. Ludha vyrovnal na 17:17 a hoci v závere ešte Pizur priamym bodom z podania dostal hostí do vedenia 20:18, záver patril Myjave a druhý set ukončil Watzka (25:23). V treťom sete mala Myjava raketový nástup, viedli 8:3.

Košičania sa nevzdali, vyrovnali na 11:11 a neskôr na 16:16. Druhá polovica setu však patrila domácim, ktorí už nepustili súpera k ničomu a zabezpečili si historický postup do finále. Košice čaká boj o bronz.


Zaujímavosti: Myjava až na tretí pokus v tejto sérii využila domáce prostredie. V prvých

štyroch súbojoch sa tešili vždy hostia. Na meno svojho finálového súpera si Myjava musí

počkať. Séria medzi Prešovom a Komárnom sa začne až v sobotu, pretože v oboch tímoch úradoval koronavírus a z termínových dôvodov sa bude hrať len na dve víťazstvá. Ak sa o postupujúcom rozhodne v úvodných dvoch dueloch, 27. 3. sa začne séria o 3. miesto a finále. Rozhodujúci piaty zápas semifinále extraligy mužov sa od zavedenia tohto formátu play-off (1996-97) uskutočnil desiatykrát, v ôsmom prípade v ňom uspel domáci tím. Košičania nepridali druhú finálovú účasť, do bojov o zlato postúpili v roku 2019. Myjava má v zbierke úspechov tri bronzy (2000, 2001 a 2014). Myjavský blokár Marek Ludha si zahrá v piatom finále za sebou (minulý rok sa pre koronavírus o zlato nehralo). V rokoch 2016 a 2017 získal tituly s Nitrou a v

rokoch 2018 a 2019 s Prievidzou.


Lídri: Domácich potiahol k víťazstvu 18-ročný univerzál Tobias Viskup, ktorý si pripísal 19

bodov (1 eso, 2 bloky) a v útoku mal 62% úspešnosť. Myjava mala až 14 blokov, z toho 4 Marek Ludha. Za Košičanov bodoval najviac Patrik Lamanec (17 bodov).


Martin Pipa, tréner Myjavy: "Pripravovali sme sa na ťažký zápas, čo sa aj potvrdilo. Séria bola veľmi vyrovnaná, so šťastným koncom pre nás. Aj keď sme v prvom aj druhom sete prehrávali, stále sme verili v úspech. Som šťastný z víťazstva aj za hráčov, ktorí tvrdo pracovali po celú sezónu. Dnes oslávime a od zajtra sa budeme pripravovať na finálovú sériu."


Richard Vlkolinský, tréner Košíc: "Myjava vyhrala zaslúžene, pretože zmazala dva veľké náskoky v prvom a druhom sete. Viera vo víťazstvo a množstvo bojujúcich hráčov na strane domácich bolo oveľa viac ako na našej strane. Neostáva mi nič iné, len Myjave zagratulovať k postupu do finále. My sa z tejto série musíme otriasť a pripraviť sa na zápasy o bronz. Od 10. januára sme vážnejšie netrénovali, pretože szále hráme. Prešli štyri týždne, kde sme nemohli nič poriadne nastaviť a išli sme fyzicky dole. Pri tom systéme, keď druhé družtvá hrajú iba na dva víťazné zápasy musíme všetko rýchlo skorigovať a nastaviť sa na boje o tretie miesto."

314 views0 comments
bottom of page