top of page
Search

Myjava odštartovala prípravu na antuke !


Volejbalisti Spartaku Myjava 30.7.2020 naskočili do letnej prípravy. V rámci tréningových jednotiek striedajú halu, posilňovňu, atletický štadión a terén na Starej Myjave. Okrem trénovania sa budú zohrávať na turnajoch a to hlavne v českej republike.


Prípravný turnaj Luleč (ČR), 1.8.2020


Prvý zo série prípravných turnajov odohrali naši hráči v mestečku Luleč. Na turnaji štartovalo v elitnej kategórii 7 družstiev. Hrálo sa systémom každý s každým na 2 hrané sety.

Naše výsledky: Spartak Myjava – Drásov 2:0, Rousínov 2:0, Brno Šlapanice 1:1, Holubice 1:1, Kojetín 2:0, Zlín 1:1.

Celkovo sme získali 9 bodov a obsadili v turnaji 2 miesto.

Ďalší víkend odohráme veľmi kvalitný turnaj v Chlumci nad Cidlinou (ČR) za účasti extraligových družstiev z ČR.

Jaroslav Petrucha, športoví riaditeľ Myjavy: som veľmi rád, že sme štartovali na tomto turnaji. Zápasy nám ukázali aj nedostatky a na tých budeme postupne pracovať. Ako každoročne sa budeme zúčastňovať viacerých turnajov v ČR, ktoré nás kvalitne pripravia na majstrovské zápasy extraligy mužov.


Prípravný turnaj Chlumec nad Cidlinou

(Sobota 8.8.2020)

Ďalším turnajom v Českej republike, ktorý sme absolvovali, bol prestížny turnaj v Chlumci nad Cidlinou. Turnaja sa okrem nášho tímu TJ Spartak Myjava zúčastnili družstvá VK Ústí nad Labem, Volejbal Brno, VK Benátky nad Jizerou, Kocouři Příbram, Fatra Zlín, reprezentácia ČR U20 a A a B. Celkom 8 družstiev bolo rozdelených do dvoch skupín. Naše výsledky v skupine:

TJ Spartak Myjava: Volejbal Brno 2:0, reprezentácia ČR U20 1:1, Ústí nad Labem 1:1. Po odohraní skupín sme z prvého miesta postúpili do finále. Vo finále nás čakal víťaz druhej skupiny a to Příbram (extraliga ČR). Po veľmi dobrom výkonu sme vyhrali 2:0 a tým aj ovládli celý turnaj.

Vyjadrenie Jaroslava Petruchu k turnaju:

turnaj bol veľmi kvalitný. Prezentovali sme sa dobrým, poctivým volejbalom založeným na bojovnosti a kolektívnej robote. Podali sme vyrovnané výkony a zaslúžene turnaj vyhrali.

Od pondelka 10.8.2020 pokračujeme v rámci prípravy na súťažný ročník tréningovým procesom, kde každý deň máme dve tréningové jednotky. Striedame posilňovňu, atletické tréningy, halu a pieskové ihrisko. Tento týždeň nás čaká aj zjazdovka na Starej Myjave.


Prípravný turnaj Kojetín (ČR)

(Sobota 15.8.2020)

Ďalším turnajom v Českej republike, ktorý sme absolvovali, bol 43. ročník turnaja Střední Moravy v Kojetíne. Turnaja sa okrem nášho tímu TJ Spartak Myjava zúčastnilo ďalších 10 družstiev. Celkom 11 družstiev bolo rozdelených do dvoch skupín. Naše výsledky v skupine:

TJ Spartak Myjava: SK Kojetín 2:0, volejbal Brno B 2:0, VS Drásov 2:0, Black volej Beskydy 2:0 a Kometa Brno 2:0. Po odohraní skupín sme z prvého miesta postúpili do semifinále. V tom sme nestačili a prehrali s družstvom Bučovic 0:2. V súboji o 3. miesto sme sa stretli s družstvom Black volej Beskydy (extraliga ČR) a po slušnom výkone vyhrali 2:0 a obsadili konečné 3. miesto.


Bol to náš posledný turnaj na antuke a ďalší turnaj nás bude čakať už v hale Komárna a to v termínu od 28.8.-29.8.2020

Vyjadrenie Jaroslava Petruchu k turnaju:

odohrali sme v Kojetíne v rámci prípravy nás posledný turnaj na antuke. Turnaj splnil účel s ktorým sme na Moravu cestovali. Súperi boli rôznych výkonnostných kategórií ( od 3. ligy až po extraligu ČR) a preto som mohol dať šancu všetkým 12 hráčom. Zo 7 zápasov sme 6 vyhrali, nezvládli sme len semifinálový zápas. Celkové 3. miesto hodnotím pozitívne.

25 views0 comments
bottom of page