top of page
Search

prvý zápas v semifinále extraligy sme nad Košicami podľahli 0:3

Extraliga mužov - semifinále play-off (na 3 výhry) - prvý zápas – streda 3.3.2021:

TJ SPARTAK MYJAVA (2.) - VK KDS-ŠPORT KOŠICE (6.) 0:3 (-20, -23, -22) - stav série 0:1


Rozhodovali: Královič a Schimpl, bez divákov


Myjava: Ludha 5, Barták 1, Pokopec 11, M. Zeman 6, Konc 9, Watzka 9, libero Ochodnický (Viskup 5, Šíma 0, Valo 0). Tréner: J. Petrucha.

Košice: Goč 6, Smolej 7, Kríž 3, Lamanec 20, Sopko ml. 14, Pizur 6, liberá Marčok a Kurej. Tréner: R. Vlkolinský.


Hráči zápasu: Michal Zeman (Myjava) - Patrik Lamanec (Košice)


Priebeh: V prvom sete bola kľúčová prostredná pasáž, v ktorej hostia pri Lamancovom servise aj vďaka esám otočili z 10:12 na 16:12 a náskok si už udržali. V druhej časti začali lepšie domáci, viedli 9:5, ale Košičania vyrovnali (15:15), v koncovke otočili z 20:21 na 24:21 a premenili tretí setbal. Aj vo vyrovnanom treťom sete sa rozhodlo v závere, keď od stavu 22:22 bodovali už len hostia - k ďalšej úspešnej koncovke im pomohlo aj eso nahrávača Goča.


Zaujímavosti: Košičania zdolali Myjavu v tejto sezóne na tretí pokus. V základnej časti najskôr po dlhej koronavírusovej pauze doma podľahli 0:3, v druhom súboji v Myjave prehrali po veľkej dráme tesne 2:3. K mimoriadne cennej výhre "vonku" na úvod semifinále si hostia pomohli aj výborným servisom, v počte es výrazne dominovali (11:2). Zaslúžili sa o to najmä nahrávač Goč, ktorý prispel 4 esami a pokoril

hranicu 100 es v extralige, a tiež univerzál Lamanec (3 esá), ktorý sa dostal cez "dvojstovku" priamych bodov z podania.


Lídri: Košice sa opäť mohli spoľahnúť na čerstvého víťaza ankety o Hráča mesiaca Lamanca (20 b.), výborný výkon podal aj kapitán Martin Sopko mladší (14 b.). Domácim v prvom semifinále líder chýbal, najviac bodov dosiahol smečiar Pokopec (11).


Jaroslav Petrucha, tréner Myjavy: "Dnešný zápas sme nezvládli výsledkovo ani herne. Boli sme slabší na servise a prihrávke. Na to, že sme hrali v domácej hale, sme mali viac tlačiť servisom. Po slabšej prihrávke sme sa ťažko presadzovali v útoku a zaslúžene sme prehrali. Musíme sa pripraviť na ďalší zápas a hrať lepší volejbal."


Richard Vlkolinský, tréner Košíc: "Po šialenej sérii s VKP sme sa pripravovali na Myjavu v skrátenom čase. Tréningy nemali veľmi emočnú fazónu, chalani si to nechávajú na zápas. Myslím si, že sme domácich predčili na podaní a prihrávke a z toho pramenil náš slušný side-out. Séria pokračuje u nás doma, je to len prvý zápas."

21 views0 comments
bottom of page