top of page
Search

Séria vyrovnaná !! Po domácej prehre sme si uchmatli víťazstvo!! stav série je 2:2.

Extraliga mužov - semifinále play-off (na 3 výhry) - štvrtý zápas – sobota 13.3.2021:

VK KDS ŠPORT KOŠICE (6.) - TJ SPARTAK MYJAVA (2.) 2:3 (-17, 21, 20, -23, -7) - stav série

2:2


Rozhodovali: Mokrý a Porvazník, bez divákov.


Košice: Goč 1, Smolej 17, Kríž 7, Lamanec 25, M. Sopko ml. 16, Pizur 9, liberá Kurej a Marčok (Ondruš 2, J. Hriňák 5, Machovec 0, Jakubov 2, Jendrejčák 0). Tréner: R. Vlkolinský.

Myjava: Pokopec 12, Michal Zeman 11, Viskup 14, Watzka 17, Ludha 8, Barták 5, liberá

Ochodnický a S. Paňko (Š. Rzyman 0, Konc 8, Valo 1). Tréner: M. Pipa.


Hráči zápasu: Patrik Lamanec (Košice) - Tobias Viskup (Myjava)


Priebeh: Myjava vyhrala prvý set hladko 25:17, ale potom dominovali domáci volejbalisti a priblížili sa k postupu do finále. Košičania mali aj dobrý vstup do štvrtého dejstva, viedli 3:1 a neskôr 10:7, ale hostia vyrovnali a pred koncovkou dokonca viedli 20:16. Domáci zapli a otočili na 22:21, ale Myjava sa nevzdala a napokon vyhrala štvrtý set 25:23. "Dopravárov" to zlomilo, tajbrejk bol jasne v rukách myjavských volejbalistov, ktorí získali piaty set v pomere 15:7.

Zaujímavosti: V zápase bolo až 33 blokov, Košice mali 15 a Myjava 18. Ani na štvrtý pokus nevyhral v tejto sérii domáci tím, neplatí teda "môj dom - môj hrad". V druhom zápase za sebou sa zrodil tajbrejk, Košice hrali v play-off už piaty päťsetový zápas (3 vo štvrťfinále s VKP).

Naposledy sa v jednej sérii zrodili tri domáce prehry v roku 2019. Vo štvrťfinále prehral Prešov dvakrát doma so Svidníkom a v sérii prehral 1:2. Rovnaký priebeh semifinále so štyrmi

domácimi prehrami malo v roku 2018 aj súboj medzi Nitrou a Prešovom. Až v rozhodujúcom piatom zápase napokon vyhrala domáca Nitra 3:2 a postúpila do finále.


Lídri: Za domácich bodoval najviac univerzál Patrik Lamanec (25 bodov, 49% v útoku). K

dvadsiatke sa blížili aj smečiari Lukáš Smolej (17) a Martin Sopko (16). Štyri bloky mal

Vladimír Kríž. Za hostí mal 16 bodov Erik Watzka, o dva menej Tobias Viskup. Výborný duel odohral aj blokár Michal Zeman (12 bodov, 4 bloky). Štyri bloky mal aj Marek Ludha.


Richard Vlkolinský, tréner Košíc: "Rozhodne sa na Myjave."


Martin Pipa, tréner Myjavy: "Bojovali sme o to, aby sme zostali v hre o postup do finále. Rozhodujúce bolo, že sme zvládli koncovku štvrtého setu a myslím, že v tajbrejku sme boli hladnejší po víťazstve. Som rád, že sme zápas napokon dotiahli do úspešného konca. V tajbrejku podal veľmi dobrý výkon Viskup, ale v závere štvrtého setu pomohli aj Valo a Konc. Dnes zabrali všetci chalani, bol to tímový úspech. Myslím, že je to veľmi pekná séria, obojstranne sa hrá kvalitný volejbal, o postup do finále sa tvrdo bojuje a o všetkom sa rozhodne v stredu u nás doma."

119 views0 comments
bottom of page