top of page

Volejbalový oddiel TJ Spartak Myjava

sezóna 2013/2014

 

 

      1 – Prípravky
 

         V školskom roku 2013/2014 sme v spolupráci zo základnými školami otvorili prípravky pre deti. Jednania prebiehali so ZŠ Krajné, 1. a 2. ZŠ na Myjave, ZŠ Brezová pod Bradlom a ZŠ Vrbovce. Na základe náborov v týchto vytipovaných školách, sme otvorili prípravku na 1. a 2. základnej škole na Myjave. Deti navštevujú volejbalový krúžok jedenkrát  týždenne, chlapci aj dievčatá trénujú spoločne. Do týchto prípravok nám chodí každý týždeň cca. 40 detí. V pláne na ročník 2014/2015 máme rozšírenie a otvorenie volejbalového krúžku aj na myjavskom gymnáziu. Tieto krúžky viedol ako tréner reprezentant Slovenska Tomáš Kriško. Na školský rok 2014/2015 plánujeme zvýšiť počet tréningových hodín pre deti. Zároveň príde zmena vo funkcii trénera. Trénerom bude dlhoročný slovenský reprezentant a náš hráč Martin Pipa.

 

      2 – kategória Kadeti a Juniori
 

         Táto kategória detí a mládeže trénuje na Myjave v malej športovej hale. Hráči majú za týždeň  5 tréningových jednotiek, posilňovňu a regeneráciu. V tejto kategórii nám chodí cca 15 detí na každý tréning, hráme najvyššiu celoslovenskú súťaž – 1. liga juniorov. Súťaž je rozdelená na 2 skupiny - Východ a Západ. V skupine Západ sme v tejto sezóne odohrali 32 zápasov s bilanciou 9 víťazstiev a 23 prehier a obsadili 6. miesto. Okrem toho sme sa zúčastnili kvalitných turnajov v Zlíne a Novom Meste nad Váhom za medzinárodnej účasti.

         V kategórii kadetov sme sa zúčastnili Majstrovstiev Slovenska, ktoré prebehli v dňoch 15-18.5.2014 v Komárne. S bilanciou 2 výhry a 3 prehry sme obsadili 7 miesto na Slovensku. Trénerom  oboch družstiev je dlhoročný slovenský reprezentant Martin Pipa.

 

 

Mládež 2012/2013

 

         V mládežníckych kategóriách sme mali zastúpenie s družstvom kadetov a žiakov. Trénerom sa stal náš hráč a v nedávnej minulosti i reprezentant Slovenska Martin Pipa. Do fungovania mládeže vniesol svieži vietor a mladú krv, nové tréningové metódy. Chceme dávať priestor mladým a ambicióznym trénerom, ktorý posunú úroveň trénovania na vyšší stupeň.

         Družstvo žiakov s bilanciou 11 víťazstiev a 13 prehier obsadilo tretie miesto v oblasti západ, kadeti s bilanciou 2 víťazstvá a 26 prehier obsadili 8. priečku v oblasti západ. V obidvoch kategóriách vidíme veľké zlepšenie výkonnosti i prístupu chlapcov pri plnení svojich povinností. Veríme, že to bude trvalý jav a základňa našej mládeže sa bude rozrastať.
 

bottom of page