top of page
Search
Writer's picturevolejbalmyjava

Ťažké víťazstvo nad Prešovom v tajbrejku.

Myjava zdolala Prešov aj v piatom súboji v tejto sezóne, keď k dvom pohárovým úspechom pridala dnes tretie extraligové. Šarišania viedli 2:1 na sety, ale "čierno-bieli" ovládli štvrtý set a potom aj tajbrejk. Zverenci Martina Pipu si pripísal 15. víťazstvo a sú jasne na čele "spodnej" časti nadstavby. Prešov má bilanciu 9-10 a je tretí (celkovo siedmy). Traja hráči nazbierali zhodne po 22 bodov, na domácej strane Poliak Mateusz Šniežek, za hostí Matúš Konc a MVP zápasu Patrik Pokopec. Najbližším

súperom oboch tímov je Trenčín. Prešov privíta mladíkov už zajtra, Myjava cestuje na Považie na budúcu sobotu.


VK MIRAD PU PREŠOV - TJ SPARTAK MYJAVA 2:3 (25, -21, 20, -13, -9)

Rozhodovali: Mil. Smolko a Andrejčák, 148 divákov.

Prešov: Šiket 2, Oleárnik 0, Ščerba 14, Mikovčík 7, Šniežek 22, M. Sopko st. 20, libero T. Lampart (Jurko 0, Hudák 2, Margicin 0). Tréner: E. Digaňa.

Myjava: Pollák 7, Barták 1, Pokopec 22, Michal Zeman 14, Konc 22, Watzka 4, libero Ochodnický (Valo 3, Šíma 5). Tréner: M. Pipa.

MVP: Patrik Pokopec (Myjava)


Erik Digaňa, tréner Prešova: "Blahoželám Myjave. Dnes to bol taký zápas, kde sa na oboch stranách kopili obrovské chyby. Aj Myjava aj my sme urobili neskutočné množstvo chýb. V prvom sete sme odvrátili katastrofu, keď sme dostali šesť bodov v rade, následne sme sa doň vrátili a vyhrali ho. V druhom sete sme zlyhali na prihrávke. V treťom sete sme sa opäť pozbierali, štvrtý set bol zase bez prihrávky a v piatom sete od stavu 7:8 to s nami išlo dolu vodou. Neviem čo sa stalo. Či mali chlapci už možno v nohách, lebo sme v posledných dňoch dosť tlačili, ale každopádne zajtra nás čaká Trenčín. Takéto zápasy hlavne po psychickej stránke nemôžeme dopustiť. Za stavu 2:1 ich musíme ísť na ihrisko´dobiť´. Žiaľbohu, to dnes nešlo."


Martin Pipa, tréner Myjavy: "Je to piate víťazstvo v sezóne s Prešovom, čo ma veľmi teší. Všetky tie série sú ťažké. Som rád, že po vystriedaní Erika Watzku, si Matúš Šíma, ktorý nehrával celú sezónu, zastal svoju úlohu prihrávajúceho smečiara, zato som veľmi rád. Niektoré taktické veci, ktoré sme si povedali, sme splnili. To bolo kľúčom, i keď mrzí ma strašne veľa technických chýb z jednej aj druhej strany. Volejbal dnes nebol až taký kvalitný, ale samozrejme víťazstvo teší. Smeruje to k play off, toto bola z našej strany taká príprava. Nedával som úplne základnú zostavu, aspoň takú, akú mám v hlave. Som rád, že aj chalani, ktorí naskočili do zápasu, tak pomohli."


Ďalšie zápasy:

skupina o 1.-4. miesto –

TJ SLÁVIA SVIDNÍK - VK SPARTAK UJS KOMÁRNO 3:2 (22, -23, -17, 23, 10)

VK OSMOS PRIEVIDZA - VK KDS-ŠPORT KOŠICE 0:3 (-24, -21, -22)

skupina o 5.-9. miesto –

VK MIRAD PU PREŠOV - ŠŠ VOLEJBAL TRENČÍN 3:0 (17, 18, 33)

VKP BYSTRINA SPU NITRA - MVK ZVOLEN 3:0 (22, 18, 20)

Vyžrebovanie našich najbližších zápasov mužov:

01.02.2020 sobota ŠŠV Trenčín - Spartak Myjava – extraliga muži

22 views0 comments

Comments


bottom of page