top of page
Search

Edymax extraliga vo volejbale mužov, 2. časť, skupina 5.-10.,


TJ SPARTAK MYJAVA - VKM STARÁ ĽUBOVŇA 3:0 (21, 12, 8)


Zápas trval: 63 minút, rozhodovali: Gerboc a Dovičovič ml., 138 divákov.


Myjava: Valo 3, Konc 13, Mich. Zeman 10, J. Petráš 12, Watzka 9, Pollák 7, liberá Kurej a

Šutovský (Jalovecký 0, Viskup 6, O. Zeman 0). Tréner: M. Pipa.

S. Ľubovňa: Mačuga 0, Buvalič 8, Margicin 3, Malachovský 9, Kyšeľa 8, Novák 0, libero Jeleň(Jakub Bittner 0, Rybka 1, Jozefík 0). Tréner: J. Senko.


MVP: Matúš Konc (Myjava)


Domáci potvrdili úlohu favorita a jednoznačne stretnutie ovládli. Len v strede prvého setu držali hostia s domácimi krok, ale koncovku zvládli hráči Myjavy. Od druhého setu už bolo v hale iba jedno družstvo. Celkovo sa prejavila väčšia kvalita domácich. Víťazstvo Myjavy 3:0 odpovedá priebehu hry a je zaslúžené.


Martin Pipa, tréner Myjavy: Som rád za víťazstvo 3:0. V priebehu stretnutia som dal aj šancu hráčom z lavičky, aby sa udržali v zápasovom tempe. Dnešné tri body sú v poriadku.

Ján Senko, tréner S. Ľubovne: Domáci hrali veľmi dobre a zaslúžene vyhrali. Tlačili nás servisom a dobre bránili na sieti. Boli lepší vo všetkých herných činnostiach. Dnes sme nenašli zbraň na lepšieho súpera.





TJ SPARTAK MYJAVA - TJ SLÁVIA SVIDNÍK 2:3 (21, -20, 21, -20, -9)


Zápas trval: 111 minút, rozhodovali: Sarka a Viktoríni-Lisá, 159 divákov.


Myjava: Konc 20, Mich. Zeman 11, J. Petráš 25, Watzka 9, Pollák 4, Valo 3, libero Kurej

(Jalovecký 0, Viskup 1, Pokopec 0). Tréner: M. Pipa.

Svidník: Ščerba 21, Majcher 12, Pietrzak 21, Ciupa 19, Matušovský 13, J. Hriňák 2, libero S.Paňko (Markovič 0, R. Vitko 0, Oleárnik 0). Tréner: P. Tholt.


MVP: Lukasz Ciupa (Svidník)


Dnes sa na Myjave očakával vyrovnaný zápas, čo sa aj potvrdilo. Každú chvíľu ťahal opraty zápasu niekto iný a logickým vyvrcholením tohto vývoja bol 5. set. V tom sa prejavila väčšia skúsenosť hráčov Svidníka. Celkovo to bol bojovný a napínavý zápas, v ktorom dominoval útok nad obranou, keď obe družstva mali úspešnosť útoku až 66%.


Martin Pipa, tréner Myjavy: Zápas proti Svidníku bol ťažký a bojovný. V dôležitých a rozhodujúcich pasážach zápasu sme urobili viac vlastných chýb a súper to využil. Slabo sme dnes bránili v poli. Bojovali sme, ale na skúsenejšieho súpera to nestačilo.






20 views0 comments
bottom of page