top of page
Search
Writer's picturevolejbalmyjava

Na našej druhej halovej previerke sme boli v Karlových Varoch! Kvalitní súperi nás preverili.

Po ďalšom týždni prípravy na novú volejbalovú sezónu sa naši muži presunuli do Karlových Varou (ČR), aby tu odohrali veľmi kvalitný halový turnaj. Turnaj sa odohral za účasti družstiev: VK Jihostroj České Budějovice (ČR), VK Ústí nad Labem (ČR), VK ČEZ Karlovarsko (ČR) a TJ Spartak Myjava (SVK). Systém turnaja bol taký, že jednotlivé družstvá odohrajú postupne zápasy každý s každým na tri hrané sety (každé družstvo 3 zápasy to je 9 setov).

Náš prví zápas na turnaji sme odohrali v piatok poobede proti družstvu Českých Budějovic. Súper bol veľmi kvalitný, v sezóne 2019/20 hral v základnej skupine ligy majstrov, kde vyhral dva zápasy. Nastúpili sme s rešpektom, v niektorých chvíľach až zbytočne veľkým. V prvom sete sme prehrali v koncovke 25:20, druhý set jasnejšie v pomere 25:16. V tretom sete z nás opadla nervozita a dlho sme viedli. Nakoniec sme po tuhom boji prehrali aj tento set v pomere 25:23.

Druhý zápas na turnaji sme odohrali s družstvom VK Ústí nad Labem. Na tohto súpera sme si verili. Zápas nás zastihol v celkovom útlme a nehrali sme dobre. Prví set sme do stavu 23:21 v náš prospech kontrolovali, no koncovka nám hrubo nevyšla a set sme prehrali. Od tohto momentu sme ťahali za kratší koniec a prehrali celkovo 3:0.

V piatok nás čakal domáci VK ČEZ Karlovarsko, víťaz extraligy ČR 2019/20, účastník skupiny ligy majstrov 2020/21. V prvom sete sme vôbec nestíhali tempu hry domácich a prehrali výrazným rozdielom. V druhom setu už to bolo z našej strany výrazne lepšie a po slušnom výkone sme prehrali 20:25. Tretí set sme po prestriedaní domáceho družstva vyhrali a v dodatkovom sete sme boli tiež úspešný. Do tabuľky turnaja sme si zapísali výsledok 1:2.

Na turnaji sme obsadili celkové štvrté miesto, celkovo vyhral domáci ČEZ Karlovarsko.

Turnaj bol výbornou previerkou našich mladých hráčov v ťažkej konkurencii. S


o súpermi tejto výkonnostnej kategórie sa v podstate nestretávame a preto bolo veľmi dobré sa zúčastniť na tomto turnaji. Turnaj nám ukázal, kde máme rezervy a v tréningovom procese budeme musieť tvrdo pracovať na odstraňovaní nedostatkov a celkovom zlepšení našej hry.

Nasledujúci víkend (11.-12.9.2019) odohráme medzinárodný turnaj v Zlíne (ČR), za účasti domáceho Zlína, Sokola Viedeň (AUT) a reprezentácie ČR do 20 rokov.



60 views0 comments

Comentários


bottom of page