top of page
Search
Writer's picturevolejbalmyjava

Na našom prvom halovom turnaji sme skončili druhý.

Po ďalšom týždni prípravy na novú volejbalovú sezónu sa naši muži presunuli do Komárna (extraliga SR), aby tu odohrali ďalší kvalitný halový turnaj. Turnaj sa mal odohrať za účasti 4 družstiev Maďarska, Slovenska a České republiky. Nakoniec sa družstvo z Beskýd (ČR) na poslednú chvíľu odhlásilo a tak domáce Komárno postavilo dve družstvá.

Systém turnaja bol taký, že jednotlivé družstvá odohrali postupne zápasy každý s každým na tri vyhrané sety.

Náš prvý zápas na turnaji sme odohrali v piatok proti Komárnu „B“

Zápas sme začali nedôrazne v útočnej činnosti a stav bol dlho vyrovnaný. Postupom času sme zlepšili náš výkon a zápas nasmerovali na našu stranu. Prvé dva sety boli celkom vyrovnané, ale v treťom sete sme dianie na palubovke ovládli. Vyhrali sme zaslúžene 3:0. V tomto stretnutí dostali od začiatku možnosť aj hráči ktorý bojujú o pozíciu na ihrisku.

Náš druhý zápas sa odohral v sobotu doobeda. Súperom TJ Spartak Myjava bolo družstvo z Maďarska a to DRSE Röplabda Akadémia (Dunaferr SE). Stretnutie proti poprednému celku Maďarskej ligy sme začali koncentrovane a zodpovedne. Nenechali sme súpera kvalitne útočiť vďaka nášmu slušnému servisu a celkovo sme podali zodpovedný a taktický výkon. Zaslúžene sme vyhrali 3:0 po presvedčivom výkone.

Náš posledný zápas na turnaji sme odohrali proti družstvu Komárno „A“. Bol to posledný zápas turnaja a aj finálový. Komárno je náš tradičný súper z extraligy a preto sme vedeli, že majú kvalitné družstvo. Zápas bol veľmi vyrovnaný, mal náboj a aj slušnú kvalitu vzhľadom na stále prebiehajúce prípravné obdobie. Po tuhom boji sme prehrali v piatich setoch 2:3.

Celkovo sme na turnaji obsadili 2. miesto (bilancia dve víťazstvá a jedna prehra). Víťazom turnaja sa stalo Komárno „A“, ktoré vyhral všetky tri zápasy.

Športový riaditeľ TJ Spartak Myjava, Jaroslav Petrucha: “turnaj bol veľmi dobrou previerkou nášho družstva. Stretnutia ukázali reálny obraz našej výkonnosti. Postupne sa družstvo zohráva a napreduje. Čakajú nás ďalšie prípravné zápasy a turnaje a verím, že budeme na extraligu dobre pripravený.



11 views0 comments

Commenti


bottom of page